Jonjo Shelvey: “Kommer till Bet365 är Swanseas förlust”

Jonjo Shelvey gick igenom husdörrens ytterdörr i södra Wales och kände sig som att gråta. Efter att ha shuntats till marginalerna i Swansea Citys trupp, behövde England-midtspelaren desperat svar på några pressande frågor så han tog upp telefonen och ringde ett nummer reserverat för nödsituationer.

“Jag kom hem en dag efter jag “droppades mot Manchester City och jag var nästan i tårar”, säger Shelvey, sitter i ett tyst hörn av Newcastle Uniteds träningsplats. “Jag ringde ordföranden Huw Jenkins och frågade vad som gick på, varför jag inte spelade. Han sa att han inte Bet365 kände att mitt huvud var rätt och att chefen hade sagt det.

“Jag kände mig tvungen ur klubben. Jag frågade aldrig en gång att lämna Swansea.Jag är en mycket lycklig pojke som en klubb som Newcastle har erbjudit mig en utväg.

“Men det kommer självklart att bli Swanseas förlust i slutet.Jag kanske låter storskalig men jag tycker att jag är för bra för att inte spela fotboll. “Newcastle ser Cheik Tiotés potential £ 8m Shanghai-avgiften finansierar en anfallare Läs mer

Det är en månad efter det att jag ringde till Jenkins och som Shelvey förbereder sig för att göra sin debut mot West Ham United på St James ‘Park på lördag, kan Steve McClaren troligen inte Bet365 tro på sin tur att en nedrygningsrankare var beredd att sälja honom till sin stjärna mittfältare på £ 12m.

De exakta uppgifterna om vad som hände i Swansea förblir ogenomskinliga, men Shelvey släpptes först förrän Garry Monks avkallning förra månaden och följaktligen knappast under Alan Curtis. “Den nya chefen skulle bara säga:” Du gör inte passar Swanseas spelstil “, säger spelaren som är 24 nästa månad. “Men laget hade inte vunnit några veckor.Jag visste att jag inte skulle få några spel under honom – han har hans lag och hans spelare och jag kände mig inte del av det.

“The Swansea fans fick på min rygg lite på slutet men de visste inte vad som händer. När jag var hemma gick jag ner runt huset men jag tränade hårt och tävlade om en plats i laget. Jag kände mig lite hårt gjort av. Jag var så chockad att jag inte namngavs i squadsna. ”

Det verkar som om Shelvey inte var ensam. “Jag hade spelat spelare som blev förvånade över mig och frågade:” Vad har du gjort? Varför spelar du inte? Vad händer? “Jag kunde inte höra dem.Jag kunde inte ta mitt finger på det. “Samtidigt fortsatte spekulationen om hans förmodade” attitydproblem “och upplevd” omogenhet “att virvla runt. “Kritiken gör ont på dig”, säger han.

“Folk ser bara vad som har skrivits men du kan inte döma någon tills du känner dem som en person. På Swansea fanns det många rykten som gick runt utan att folk visste vad som händer bakom kulisserna.Men jag ska visa Newcastle-fansen, jag har inte Bet365 haft en dålig attityd. “Newcastle United v West Ham United: matchförhandsvisning Läs mer

Hjärtor och sinnen kommer snabbt att vinna över på Tyneside om han lyfter McClarens sida ur botten tre. “Jag har alltid beundrat Newcastle, det är en bra klubb och en stor stad”, säger den tidigare Charlton-spelaren från East London. “Eftersom rykten om mig som kom hit började för några månader sedan har jag tittat på nufcTV på YouTube ganska lite i sängen. Jag har tittat på de senaste spelen och de var misshandlande lag, de har just varit otur – men med mig signerade Henri [Saivet, en annan mittfältare från Bordeaux för £ 4,5m den här veckan] och ett par fler signeringar vi kan stanna upp.

“Det var verkligen ingen risk att komma hit; den klubb jag just har lämnat är också kvar i relegationszonen.Denna trupp är lika bra, om inte bättre än Swanseas. Att gå med i Newcastle var en otvivelare. “McClarens förtroende Shelvey kommer att leverera mycket av ledarskapet och lite av nastinessen påfallande av sin frånvaro bland hans i stort sett unga, främst utländska team.

p> “Om bollen är där för att vinna så kommer jag inte tillbaka ut ur en utmaning – även om jag inte kommer att gå runt uppstartar folk”, säger han. “Jag ska sätta min fot in och vara ledare och få laget att gå. Om fansen ser det då kommer de komma bakom oss. Min pappa fortsätter att säga hur stor en klubb det är och att det kommer att bli mycket press här men jag kan hantera det.Jag är här för att hjälpa till att hålla oss kvar. ”

Han kollade butikerna på närliggande MetroCentre -” Jag inser inte hur stor det är! “- på torsdag kväll när han fick en gratulations Samtal från Kenny Dalglish, hans chef och mentor i Liverpool och en tidigare chef för Newcastle. “Kenny sa:” Du har kunskapskunskaper, få dig rätt och fansen kommer att älska dig där uppe. “Vilken sak för en av de bästa spelarna i hela världen för att ringa dig och säga det”, säger han. “Det var en stor sak för mig – och min pappa. Det betyder mycket.

“Nu måste jag knocka ner, få mitt sinne och kropp rätt och förhoppningsvis komma in i England squad för Euro 2016. Det är nere för mig. Jag har varit lite inkonsekvent i det förflutna men jag har inte råd med det längre. Pennan måste sjunka nu. “

Rate this post