Službena kenijska sportaša Noa Ngeny napustila je post zbog dopingne krize

Predstavnik kenijskog sportaša, Noah Ngeny, odustao je od svoje dužnosti, rekavši kako sportske vlasti u zemlji ne rade dovoljno za borbu protiv Bet365 dopingne krize. Kenija je globalni lider u izdržljivosti, Na stazi i gradskim maratonima, ali više od 40 njegovih sportaša zabranjeno je doping u posljednje tri godine. Nekoliko visokih dužnosnika također je suspendirano zbog navodnog zlouporabe sredstava i drugih navoda. Svjetska agencija za borbu protiv dopinga dala je Kenije do 5. travnja kako bi dokazala da može uspješno riješiti problem Bet365 dopinga ili se suočiti s isključenjem iz Rima Olimpijada.

“Atletika Kenija zanemarila je moje savjete kako bi potrošila novac u senzibiliziranju sportaša na pitanjima Bet365 mobil bonus dopinga. To je neprihvatljivo “, rekao je Ngeny, prvak na 1500 metara na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine.Sponzori su povukli svoju potporu i ispitivali prakse potrošnje AK-a, kazao je. Ngeny je umirovljen od međunarodne atletike 2006. godine i bio je Bet365 predstavnik atletičara za AK. Facebook Twitter Pinterest Noah Ngeny je osvojio zlato od 1500 milijuna na Olimpijadi 2000. godine. Fotografija: Richard Saker za promatrač

Prošlog mjeseca glavni izvršni direktor AK, Isaac Mwangi, privremeno je suspendiran od strane etičkog odbora svjetskog upravljačkog tijela sporta, IAAF-a, nakon što su optuženi za traženje mita za smanjenje dopinga Suspenzija dva sportaša.Mwangi je snažno protestirao svoju nevinost i izjavio kako su optužbe izazvale puno “mentalnih Bet365 muka”. Bivši predsjednik AK-a Isaiah Kiplagat, njegov bivši zamjenik, David Okeyo i bivši blagajnik Joseph Kinyua sve su bili Suspendiran od strane IAAF-ovog povjerenstva za etiku zbog optužbi za zlouporabu sredstava od sponzorstva američkog proizvođača sportskih tvrtki Nike. Tri su dužnosnici odbacili nepravdu. Ngeny je također pitao zašto sadašnji Bet365 predsjednik AK, Jack Tuwei, nije formalno potvrdio nakon što je služio na bet365 najbolja sportska kladionica poziciji gotovo godinu dana. “Najbolje je da se pod takvim okolnostima poduzme poziv na izbore kako bi dužnosnicima dali novi mandat za vođenje federacije”, rekao je Ngeny. Tuwei nije bio dostupan za komentar.

Rate this post